Orait di post kali ini mari kita lihat cara buat posting di blog dengan blogspot atau blogger. cukup mudah saya yakin sekali anda baca je sudah hadam dan mampu buat blog post. nak buat post blog pertama sekali sudah pasti anda perlu ada blog, Cara Buat Laman Web Dengan Blogspot. orait mari kita teruskan belajar cara posting di blog ini.

Jangan lupa baca juga Cara Masukkan Gambar atau Video di Posting Blog bila dah selesai dan faham topik ini ya.

Gambar kat atas ni ialah contoh blog post saya di my-empayar.blogspot.com caranya cukup-cukup mudah, ikuti panduannya di bawah ini.

Pertama sekali sila login ke akaun Blogger klik www.blogger.com dan sign in dengan akaun gmail anda. kemudian anda akan dibawa ke halaman dashboard blogger.

Kemudian Klik New Post seperti gambar di atas

No. 1: adalah tempat anda untuk mengisi tajuk blog post

No. 2: tempat untuk anda mengisi kandungan blog post

No. 3: klik Publish jika anda bila anda sudah siap dan berpuas hati dengan karangan anda

orait, cukup-cukup mudah bukan. itu lah cara posting di blog dengan blogspot, huhu. anda nak lihat secara live contoh blogpost saya di blogspot? Klik Sini

80 total views, 1 views today

Leave a Comment