Belajar Forex | no. 5 : Anda Perlu Perkara Ini Sebelum Trade Forex

Semua Orang Boleh Main Forex

Pada ketika dahulu, Mereka yang boleh main forex hanya lah company-company besar, bank-bank yang mempunyai modal berpuluh ribu dan ratusan ribu USD sahaja. Pendek kata perlu modal yang sangat besar untuk trade forex. Pada tahun 1998 pasaran forek mula dibuka kepada individu lebih dikenali sebagai “retail” trader dan boleh bermula untuk trade forex dengan modal serendah 10usd. ia memberi peluang untuk individu jana income melalui forex. jadi, sekarang semua orang boleh main forex

Urusan Dagangan Forex Dilakukan Secara Online

Untuk berdagang forex zaman sekarang, ia sangat mudah dilakukan. hanya memerlukan smartphone dan line internet sahaja. tidak seperti dahulu dimana anda perlu pergi ke bank untuk melakukan pertukaran matawang. ia sama juga dengan anda menukar duit di money changer, money changer anda perlu pergi tukar dikaunter untuk dapatkan tukaran matawang. forex mula dilakukan secara online hanya dengan klik-klik di smartphone atau di laptop sahaja.

Smartphone (spec rendah pn boleh) atau Komputer atau laptop atau tab. zaman sekarang ramai yang guna phone dan tab. Line internet (internet asas pun boleh cuma lembab sikit).

Peralatan dan Perkara yang diperlukan untuk bermain forex

Ilmu main forex yang betul. hati-hati diluar sana ramai yang mengambil kesempatan dengan cas yang tidak munasabah untuk belajar main forex. pernah jumpa ada yang cas rm5000 untuk belajar, cas rm50k pun ada untuk belajar main forex. Blog My Empayar akan menyediakan ilmu yang betul dan terbukti sahaja untuk korang yang ingin berjaya dalam forex.

Transaksi Diuruskan oleh Broker Forex

ini juga penting. broker forex merupakan orang tengah yang menghantar order anda sama ada anda mahu jual matawang atau beli matawang ke bank. broker akan menyediakan platform (software) untuk anda berdagang forex. platform tersebut dinamakan sebagai metatrader yang perlu anda download di broker tersebut.

Pemilihan broker forex juga sangat penting supaya anda tidak mengalami kerugian yang teruk. saya pernah rugi RM5K akibat dari salah pilih broker dan kawan saya telah mengalami kerugian sebanyak RM80k broker wat lari duit deposit.

kami akan listkan broker-broker yang kukuh dan sudah bertapak lama di Asia yang tidak pernah buat hal.

Jangan Guna Duit yang anda tidak boleh rugi untuk bermain forex

Bermaksud, jika korang rugi duit tersebut, korang xtahu kt mana dah nak cekau duit untuk belanja harian.
jika korang guna duit tersebut untuk modal, ia boleh mempengaruhi emosi dalam trading. bila beremosi, korang akan rugi rugi dan terus rugi bermain forex.

Kunci untuk Berjaya dalam Forex

Sama juga dengan bidang profesional lain, forex memerlukan ilmu, kesabaran, pengalaman dan disiplin yang tinggi untuk berjaya. korang xya cari orang untuk berjaya main forex, forex bukan skim cepat kaya. yang cakap skim cepat kaya mereka sebenarnya xde ilmu dalam forex.

233 total views, 1 views today

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

error: Content is protected !!